# NATIONAL WILDLIFE REHABILITATION CONFERENCE 2006 (Darwin)

### Monday 28th August

5.00 - 6.00pm	Registration at Reception Desk (Chan Building)		
6.00 - 6.30pm	Official Opening by Gerry Wood MLA		
6.30 - 7.30pm	Pre Conference Drinks & BBQ at Bennett Park		
7.30 - 8.30pm	Viewing of "The Call of Kakadu"		
8.30 - 9.30pm	Social Drinks & Close		

### Tuesday 29th August

8.15 - 8.45am	Registration at the Reception Desk (Chan Building)		
8.45 - 9.00am	Tony Clementson: Powerpoint & Opening Speech		
9.00 - 9.40am	Martin Armstrong: Mammal Diversity in the Top End		
9.40 - 10.05am	Lynda Veyret: Husbandary of Brolga's		
10.05 -	Morning Tea Break - 25 Minutes		
10.30am			
10.30 -	Peter Richards: Real Time Monitoring of Kangaroos		
11.20am			
11.20 -	Deborah Turnbull: Wildlife Carers as Environmental Educators		
11.45am			
11.45 -	Jonathon DeLaine: Benefits & Challenges Facing Wildlife Carers in		
12.20pm	Central Australia		
12.20 - 1.40pm	Lunch - Tim's at 10 Litchfield Street – 70 minutes		
1.40 - 2.25pm	Dr Anne Fowler: Recognition of Pain in Wildlife		
2.25 - 3.05pm	Dr Jim Pollock: Staph Infection in Possums		
3.05 - 3.50pm	Anand Ramanathan: Conservation, Conflict & Rehabilitation -		
	Perspectives from India		
3.50 - 4.15pm	Afternoon Tea Break - 25 Minutes		
4.15 - 5.15pm	Lesley Baird: Salt Water Facility for Sea Turtles		
5.15 - 5.40pm	Karen Scott: Encourage the Vets of Tomorrow: A Joint Initiative of Wildcare Australia and The University of Queensland School of Veterinary Science		

### Wednesday 30th August

	-		
8.15 - 8.45am	Registration at the Reception Desk (Chan Building)		
8.45 - 9.00am	Ian Morris: Powerpoint & Opening Speech		
9.00 - 9.30am	Dr Jo Manson: Head Trauma		
9.30 - 10.00am	Bev Young: Urban Possums & Cat Attacks - Incidence and Treatment		
10.00 - 10.30am	Morning Tea Break - 30 Minutes		
10-30 - 11.00am	Peter Richards: Animal Husbandry Software for Australian Wildlife Carers		
11.00 - 1.00pm	Trip to Territory Wildlife Park (Includes Lunch)		
1.00 - 1.40pm	8 Presentations running concurrently		
1.40 - 1.55pm	Move to next Presentation - 15 minutes		
1.55 - 2.35pm	8 Presentations running concurrently		
2.35 - 3.00pm	Move to Raptor Section		
3.00 - 3.40pm	Raptor Display & Group Photo		
3.40 - 4.00pm	Afternoon Tea Break - 20 Minutes		
4.00 - 4.15pm	Move to next Presentation - 15 Minutes		
4.15 - 4.55pm	8 Presentations running concurrently		
4.55 - 5.10pm	Move to next Presentation - 15 Minutes		
5.10 - 5.50	8 Presentations running concurrently		
5.50 - 6.30pm	Free Time at TWP		
6.30 - 7.00pm	Pre-Dinner drinks with bush tucker and culture		
7.00 - 8.15pm	Conference Dinner - 75 Minutes		
8.15 - 9.15pm	3 Presentations running concurrently		
9.00 - 9.30pm	Souvenir Shop Open		
9.30 - 10.30pm	Board Buses for return to Darwin		

### Thursday 31st August

8.15 - 8.45am	Registration at the Reception Desk (Chan Building)		
8.45 - 9.00am	Stuart Traynor:	Powerpoint & Opening Speech	
9.00 - 9.30am	Yvonne Sitko:	Internal Parasites & Quarantine	
9.30 - 10.10am	Greg Fyfe: Rehabilitaion of R	Considerations and Techniques for Successful eptiles	
10.10 - 10.40am	Morning Tea Break - 30 Minutes		
10.40 - 11.20am	Dr Anne Fowler:	Treating Burns in Wildlife	
11.20 - 11.50am	Lesley Baird:	Avian Gastric Yeast (Megabacteria)	
11.50 - 12.20pm	Dr Jodie Low Choy: Approach to First Aid		
12.20 – 1:40pm	Lunch - Tim's at 10 Litchfield Street – 70 minutes		
1.40 - 2.15pm	Gail Gipp:	About Wildlife Warriors Worldwide	
2.15 - 3.00pm	Sarah Hirst:	Antilopine Wallaroo – an Unusual roo	
3.00 - 3.40pm	Judith Hallinan: Injury Treatments & Physiotherapy to correct wing damage in Flying Foxes		
3.40 - 4.10pm	Afternoon Tea Break - 30 Minutes		
4.10 - 4.40pm	Graeme Sawyer:	Effects of Cane Toads on Native Wildlife	
4.40 - 5.30pm	Dr Jim Pollock:	Euthanasia of wildlife	

### Friday 1st September

8.15 - 8.30am	Registration at the Reception Desk		
8.30 - 8.45am	Lissa Ritchie	Powerpoint & Opening Speech	
8.45 - 9.25am	Kerry Crosbie	The Asian Rhino Project	
9.25 - 10.00am	John Woinarski	Handraising Black Footed Tree Rats	
10.00 - 10.20am	Morning Tea Break - 20 Minutes		
10.20 - 10.55am	Ray Chatto	Marine Turtle and Flatback Turtle Nesting Management Program	
10.55 - 11.20am	lan Jerrett	Collection of Necropsy Specimens for Laboratory Investigation	
11.20 - 12.20pm	Greg Gordon & Pauline Pavey	Discussion on Where we are at with The National Group	
12.20 - 12.30pm	Walk to Restaurant for Lunch		
12.30 - 1.30pm	Lunch - Tim's at 10 Litchfield Street – 60 minutes		
1.30pm	Board buses for trip to Crocodylus Park		
2.00 - 3.00pm	Tour of Crocodylus Park in 3 groups		
3.00 - 3.30pm	Afternoon Tea Break - 30 Minutes		
3.30 - 4.30pm	4 x 15 minute sessions rotating between Lions/Monkeys, Snakes, Hawksbill Turtle Research & Croc Catching		
4.30 - 5.30pm	Free Time		
5.30 - 6.30pm	Conference Close - BBQ & Closing Drinks on the Roundabout Area outside Crocodylus Park		
6.30pm	Board Buses for trip home.		

# Special functions \*

### Monday evening 28th August

Registration, opening, BBQ and drinks with a viewing of The Call of Kakadu at the Chan Building.

# Wednesday Evening 30th August

Conference dinner under the stars at the Territory Wildlife Park.